AS Watson alsnog over de brug met gedeeltelijke huurbetaling

AS Watson alsnog over de brug met gedeeltelijke huurbetaling

AS Watson heeft alsnog de huurbetaling voor haar ICI Paris XL winkels voor de maand april gedeeltelijk gedaan. Dit meldt verzamelaar- en vastgoedeigenaar Bert Degenaar die ook nog op zijn huurpenningen zat te wachten.

Ruim een week geleden zorgde AS Watson voor commotie in retailland door eenzijdig schriftelijk aan te kondigen geen huur meer te betalen voor haar 155 ICI Paris XL winkels in Nederland. Door de coronacrisis zijn de cosmeticawinkels genoodzaakt hun deuren te sluiten, waardoor de huurverplichting zou komen te vervallen.

Faillissement aanvragen

Vastgoedonderneming Tres Invest van Dordtenaar Pieter van Loon accepteerde deze mededeling niet en kondigde aan faillissement te gaan aanvragen voor AS Watson. Bert Degenaar sloot zich hier snel bij aan.

'Eén ei nog geen paasei'

Degenaar meldt dat AS Watson alsnog de helft van de huur heeft betaald. Ook collega-vastgoedondernemers met een ICI Paris XL filiaal hebben volgens Degenaar een betaling ontvangen. Gevraagd naar het restant van de huur die AS Watson nog moet betalen stelt hij dat 'één ei nog geen paasei is.'

Deal met Hong Kong

In een reactie stelt Pieter van Loon de faillissementsaanvraag voor AS Watson nog niet in te trekken. Hij is in afwachting van een deal 'onder voorbehoud van Hong Kong', waar het hoofdkantoor van AS Watson is gevestigd. Eerder liet het bedrijf nog weten de aanvraag voor bankroet kansloos te achten. 

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.