Akkoord met Hong Kong: Van Loon trekt aanvraag bankroet AS Watson in

Akkoord met Hong Kong: Van Loon trekt aanvraag bankroet AS Watson in
De ICI Paris XL en de Perry Sport aan de Kolfstraat/Statenplein in Dordrecht. Foto: Google Maps

De Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon trekt de aanvraag voor een bankroet van AS Watson, moederbedrijf van Kruidvat en ICI Paris XL, in, zo meldt hij aan Vastgoedmarkt. Gisteren kwam hij via advocaten tot een akkoord met het retailbedrijf uit Hong Kong.

Eerder haalde Tres Invest, het vastgoedbedrijf van Van Loon, al het nieuws in binnen- en buitenland met zijn aankondiging AS Watson voor de rechter te slepen, nadat dochterbedrijf ICI Paris XL eenzijdig besloot om geen huur meer te betalen als gevolg van de coronacrisis. Deze week zou de behandeling van de faillissementsaanvraag plaatsvinden bij de rechtbank Midden-Nederland.

Non-disclosure

Hoe het akkoord er precies uitziet mag Van Loon niet zeggen, op basis van een non-disclosure agreement. Wel geeft hij aan dat de deal wat hem betreft beter is de dan de toezegging van AS Watson om alsnog de helft van de huur over te maken aan de verhuurders van haar 155 winkelpanden. 'Ik ben tevreden. Het is een goede deal geworden, waarbij ICI Paris XL heeft aangegeven te blijven zitten in mijn pand. Natuurlijk heb ook ik water bij de wijn gedaan. Zo werkt dat.'

Perry Sport

Van Loon, eigenaar van 12 winkelpanden in de Dordtse binnenstad, heeft ook het pand naast de ICI Paris XL aan het Statenplein, waarin in Perry Sport huist, in zijn bezit. Ook de sportartikelenwinkel, samen met Aktiesport onderdeel van het Britse JD Sports, kondigde aan geen huur meer te betalen als gevolg van de coronacrisis. Van Loon kondigde daarom aan ook voor JD Sports faillissement aan te vragen.

Natuurlijk heb ook ik water bij de wijn gedaan. Zo werkt dat”

Oplossing zoeken

Van Loon had gisteren nog contact met het Nederlandse dochterbedrijf van JD Sports, Sports Unlimited Retail. 'Zij hebben gevraagd of ik met hun makelaar de zaak wil afronden. Welke oplossing daar uitrolt weten we nog niet. Het kan zijn dat ze vertrekken, maar een verlenging is ook mogelijk.'

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.