Paas haalt geld op voor Groningse herontwikkeling

Paas haalt geld op voor Groningse herontwikkeling

Paas Vastgoed Ontwikkeling heeft via crowdfunding 4,85 miljoen euro opgehaald voor de herontwikkeling van het Noordelijk Trade Center in Groningen.

Het Noorder Trade Center is een vierlaags kantoorgebouw aan de Leonard Springerlaan 9 op het Martini Trade Park. Paas Vastgoed Ontwikkeling zal na de aankoop een extra verdieping realiseren en het gebouw renoveren en verduurzamen.

De financiering van 4.85 miljoen euro kwam binnen één dag binnen via www.vastgoedinvesteren.nl, zo meldt dat platform. Het gaat om een obligatielening met een rente van 7,0 procent en een looptijd van 24 maanden. Zekerheden voor de obligatiehouders zijn het eerste recht van hypotheek op het vastgoed, het eerste pandrecht op de rechten voortvloeiende uit de huurovereenkomsten en het eerste pandrecht op de activa van de uitgevende instelling.

Met de aankoop, renovatie en verduurzaming is in totaal 6,1 miljoen euro gemoeid. De rest van het benodigde geld, 1,3 miljoen euro, wordt ingebracht door Paas Vastgoed Ontwikkeling. De getaxeerde waarde na oplevering bedraagt 7,9 miljoen euro.

'Tegenwoordig zijn banken bijna enkel nog geïnteresseerd in eindbeleggingen en zeer grote vastgoedprojecten', zegt Jacob Paas. 'Hierdoor is het lastig om voor bouw/renovatieprojecten als een bancaire financiering te krijgen. Een kort lopende lening via crowdfunding biedt hiervoor een uitstekende uitkomst.'

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.