nieuws

Deutsche Hypo financiert woontoren Greystar in Rotterdam

Financieel

Deutsche Hypo financiert woontoren Greystar in Rotterdam
OurDomain Blaak Rotterdam

Deutsche Hypothekenbank financiert voor een vennootschap van de Amerikaanse investeerder en assetmanager Greystar de bouw- en beleggingsfase van OurDomain Rotterdam Blaak.

De bouw van OurDomain Rotterdam Blaak, een zeventig meter hoge woontoren met 24 verdiepingen is reeds in februari 2019 gestart en zal in 2021 worden opgeleverd. Het gebouw in het hart van Rotterdam telt straks 612 appartementen voor studenten en starters. Het woonconcept sluit aan op de wens van de doelgroep om te wonen in een hoogwaardig afgewerkt appartement in een aantrekkelijke stedelijke omgeving met services, zoals 24/7 hospitality, fitness, lounge, koffiebar, bibliotheek en een grote fietsenstalling.

Senior managing director Europe Steven Zeeman van Greystar ziet Nederland als een zeer aantrekkelijke woningbeleggingsmarkt. ‘Het aantal kleine huishoudens zoals studenten, starters en professionals, zal in de grote steden alleen maar toenemen. Het OurDomain-concept van Greystar beantwoord de behoefte van deze doelgroepen met woningen die de nieuwe, moderne manier van leven die mensen zoeken centraal stelt. OurDomain Blaak Rotterdam is een toegankelijk woonconcept in het centrum van Rotterdam met hoogwaardige studio’s, 1-slaapkamerappartmenten, een 600 m2 groot dakterras en overige gedeelde voorzieningen voor de toekomstige bewoners.’

Hedendaagse woonvraag

Senior director Annemarie Leeuwen van  Deutsche Hypo is blij. ‘Wij zijn verheugd om als bank met deze financiering een bijdrage te kunnen leveren aan de uitbreiding van de portefeuille van Greystar in Nederland met OurDomain, een appartementencomplex dat voorziet in de hedendaagse woonvraag, in het centrum van Rotterdam.’

Vastgoedmarkt heeft wandelgangen op de beurs vernomen dat de financiering 38,5 miljoen euro groot is. De gronddeal met de gemeente werd in oktober 2016 al met gepast ceremonieel getekend door de toenmalige Rotterdamse wethouder Ronald Schneider.

Greystar is in deze transactie begeleid door advocatenkantoor Baker McKenzie. Van Doorne trad op als advocaat en notaris voor Deutsche Hypothekenbank.

Reageer op dit artikel