nieuws

Verlieslatend We Work wil naar de beurs

Financieel

Verlieslatend We Work wil naar de beurs
Een vestiging van flexoffice-aanbieder We Work in New York.

We Company, moederbedrijf van flexplekaanbieder We Work, bereidt een beursgang voor.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. We Company maakt een snelle groei door. De omzet verdubbelde van 886 miljoen dollar in 2017 naar 1,82 miljard euro in 2018, terwijl het aantal leden met 116 procent groeide naar 401.000. Onder de gebruikers van de flexibele kantoren van We Work zijn bedrijven als Microsoft en Bank of Amerika.

Grootaandeelhouder Softbank Vision Fund heeft hoge verwachtingen van We Company en waardeert het bedrijf op 47 miljard dollar (42 miljard euro). ‘Dit bedrijf is klaar om de volgende Alibaba te worden’, liet Masayoshi Son, oprichter van Softbank, zich eerder ontvallen.

1,9 miljard verlies

Vooralsnog schrijft We Company rode cijfers. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 1,9 miljard euro in 2018 en dat betekende een verdubbeling ten opzichte van het nettoverlies van 933 miljoen dollar in 2017. De expansie gebeurt op basis van een totale investering van 10 miljard dollar door Softbank. Er gaat veel geld zitten in vastgoed in de duurste markten ter wereld. Dat moet nog worden terug verdiend.

Wereldwijd heeft We Work 651 locaties in 115 steden, waarvan vier in Amsterdam. De bezettingsgraad kwam in 2018 uit op 90 procent. Bij de Europese expansie werkt We Work samen met Cushman & Wakefield. We Company breidt uit naar andere markten. We Grow richt zich op onderwijs en We Live op wonen met dienstverlening.

Reageer op dit artikel