Bouwinvest benoemt nieuwe commissarissen

Bouwinvest benoemt nieuwe commissarissen

Jos Nijhuis en Jos van Lange zijn benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Bouwinvest Real Estate Investors.

Op 18 april 2019 traden de zittende comissarissen van Bouwinvest af. Met deze twee benoemingen zijn er opnieuw commissarissen in functie. Binnen enkele maanden verwacht Bouwinvest de overige twee leden bekend te maken.

Bij de keuze van de nieuwe commissarissen is gekeken naar een balans tussen kennis en ervaring op het gebied van bestuur, risicobeheersing, financiële verslaglegging, compliance, HR, institutionele cliënten en vastgoedstrategie.

Jos NijhuisJos Nijhuis

President-commissaris Jos Nijhuis (1957) was van 2009 tot 2018 ceo van de Royal Schiphol Group. Vanaf 2009 tot 2017 bekleedde hij commissariaten in de financiële dienstverlening bij AON Group Nederland en SNS Reaal/Volksbank. Voordat Nijhuis bij Schiphol Group aantrad, vervulde hij diverse functies bij PWC, waarvan de laatste zeven jaar als ceo Nederland.

Jos van LangeJos van Lange

Het aandachtsgebied van Jos van Lange (1956) zal vooral liggen op het gebied van finance, risk, control en compliance in combinatie met vastgoed. Hij wordt binnen de raad van commissarissen voorzitter van de audit- en riskcommissie. Van 1980 tot en met 2017 werkte Van Lange in diverse functies bij Rabobank Nederland en Rabo Vastgoed Groep. De laatste jaren bij Rabo Vastgoed Groep, van 2006 tot 2013 was hij CFRO en van 2013 tot 2017 ceo.

Jos Nijhuis en Jos van Lange bekleden momenteel functies in diverse toezichthoudende rollen.

Ceo Dick van Hal van Bouwinvest is blij met de benoemingen. 'Beiden brengen ruime en relevante ervaring mee. Zo heeft Nijhuis te maken gehad met strategische, organisatorische veranderingen bij een bedrijf dat midden in de maatschappelijke dynamiek zit. De achtergrond van Jos van Lange sluit goed bij onze ambities op het gebied van finance en risk. Met de nieuwe commissarissen kunnen we onze ingezette strategische koers voortzetten.'

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.