OM ziet af van beroep tegen uitspraak taxateurs en DTZ

OM ziet af van beroep tegen uitspraak taxateurs en DTZ

Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van DTZ Zadelhoff (nu Cushman & Wakefield) en twee taxateurs in de zaak rondom het leisurecomplex Go Planet in Enschede.

Dat hebben de advocaten van betrokken partijen bevestigd. Hiermee zijn de vrijspraken die de rechter op 4 april 2019 deed definitief geworden. De betrokkenen kunnen daardoor eindelijk opgelucht ademhalen.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde in zijn vonnis dat DTZ Zadelhoff en de taxateurs Eddy Halter en Roy van der Meché vrijgesproken zijn van het opstellen van een vals taxatierapport in de zaak rond het leisurecomplex Go Planet in Enschede. Het OM had zes weken de tijd om tegen dit vonnis in beroep te gaan. Daar ziet het OM nu vanaf.

In de Telegraaf laat Hummel weten opgelucht te zijn: 'Ik ben blij dat het nu voorbij is, want dit is niet in m’n koude kleren gaan zitten. Het OM kampt met ondercapaciteit of begrijpt de materie gewoon niet. Ze stonden kritiekloos tegenover de informatie die ze over mij kregen aangereikt door FIOD. Vanaf het begin heb ik gezegd dat dit een onzinnige zaak was', aldus de vastgoedondernemer.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.