Zadelhoff koopt deel van inventaris Slotervaart

Zadelhoff koopt deel van inventaris Slotervaart
Zadelhoff koopt deel failliete boedel Slotervaartziekenhuis

Een eerste veiling in het faillissement van het Slotervaartziekenhuis op 27 maart 2019 heeft bijna een half miljoen euro opgebracht.

Zadelhoff-directeur Maarten Feilzer meldt op zijn LinkedIn-profiel dat zijn onderneming een deel van de failliete boedel heeft opgekocht. Het gaat om een MRI-scanner met angiografisch injectiesysteem, zo blijkt uit de foto op een afbeelding van het scherm. De aankoopprijs is met een stukje Post-it afgeplakt.

Op de kavels van de afdeling radiologie werden ruim 3.000 biedingen gedaan door 271 bieders, maakten de curator en Troostwijk Veilingen bekend.

'Vooraf is het altijd lastig inschatten wat de inventaris van zo’n specialistische afdeling als radiologie moet opbrengen, maar met deze opbrengst zijn wij zeker tevreden', aldus curator Marlous de Groot. Alle spullen van de afdeling zijn volgens haar verkocht.

Komende week start een nieuwe veiling met daarin de inventaris van de poliklinieken. De komende maanden gaat ook de inventaris van de operatiekamers, verpleegafdelingen en facilitaire dienst in de verkoop.

Onlangs maakte gemeente Amsterdam bekend de erfpacht voor  het Slotervaartziekenhuis te willen beëindigen, een actie waarbij vastgoedadvocaten de nodige vraagtekens plaatsen. Zadelhoff presenteerde een plan waarin het voor een bedrag van 45 miljoen euro de hand kan leggen op het vastgoed van het Slotervaartziekenhuis, om er zorgbedrijven en woningen voor zorgverleners in onder te brengen. Zadelhoff heeft in de plannen de steun van de curatoren van het Slotervaartziekenhuis.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.