nieuws

Wie stappen op als commissaris van Bouwinvest?

Financieel

De Bouwinvest-commissarissen Kees Beuving en Roel Wijmenga zaten in december 2018 aan het einde van hun termijn. Toen ontstond een discussie met enig aandeelhouder BPFbouw. Wie zijn eigenlijk de commissarissen, die nu collectief opstappen?

Wie stappen op als commissaris van Bouwinvest?

Kees Beuving, voorzitter

Kees Beuving (1951) is in 2014 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Sinds december 2014 vervult hij de rol van voorzitter. Zijn termijn loopt af in 2018.

Hij heeft een lange staat van dienst in de bankensector. Tot 2013 was hij bestuursvoorzitter van de toenmalige Friesland Bank. Daarvoor werkte hij in verschillende bestuursfuncties bij Fortis Bank Nederland, onder meer tussen 2002 en 2006 als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij heeft ruime ervaring in toezichtfuncties. Momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en voorzitter van het bestuur van stichting VSB Vermogensfonds. Ook is hij voorzitter van het bestuur van VOxImpuls en voorzitter van de Raad van Toezicht van Qredits Microfinanciering Nederland. Tot 1 januari 2018 was Beuving commissaris bij Delta Lloyd Bank.

Jan van der Vlist

Jan van der Vlist (1954) is in 2013 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Zijn termijn loopt af in 2021.

Hij is directeur van consultancybedrijf Klockensteijn. Tot 2011 was hij hoofd Investment Management en managing director van NIBC Bank. Daarvoor was hij werkzaam bij PGGM. Hij vervult diverse toezichtfuncties. Van der Vlist is voorzitter van de Raad van
Commissarissen van Holland Property Group, directievoorzitter van NIBC Infrastructure Partners I, directeur van Barrage Vastgoed en niet-uitvoerend bestuurder van Aventicum Real Estate Partners Europe GP.

Roel Wijmenga

Roel Wijmenga (1957) is in 2014 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Zijn termijn loopt af in 2018.

Hij heeft een achtergrond in de verzekeringsbranche. Wijmenga was laatstelijk cfo bij ASR Verzekeringen. Daarvoor bekleedde hij diverse financiële bestuursfuncties, onder meer bij Amev, Interpolis en Eureko. Hij vervult diverse toezichthoudende functies. Wijmenga is voorzitter van het algemeen bestuur van het Philips Pensioenfonds en commissaris bij Achmea.

Carolien Gehrels

Carolien Gehrels (1967) is in 2015 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Haar termijn loopt af in 2019.

Zij is directeur European Cities bij Arcadis. Daarvoor was Gehrels werkzaam in het openbaar bestuur, als wethouder economische zaken, kunst en cultuur van de gemeente Amsterdam. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van de TU Delft, commissaris bij Worldwaternet en bestuurslid van het Forum for City Renewal and Urban Development.

Bron: Jaarverslag Bouwinvest 2017

Reageer op dit artikel