Stroink: we zijn belazerd door onderhandelaar Google

Stroink: we zijn belazerd door onderhandelaar Google
TCN-datacenter Eemshaven

Rudy Stroink en zijn partner zijn opgelicht door de onderhandelaar van Google inzake de verhuur van een Google-datacentrum in de Eemshaven in Groningen.

Dat zei hun raadsman op 17 september tijdens de eerste van vier zittingsdagen in deze strafzaak. Google huurde een datacentrum in de Eemshaven van vastgoedbedrijf TCN van ondernemer Rudy Stroink (62), maar het contract liep af. Om de huur verlengd te krijgen zou Google-bestuurder Simon Tusha tussen 2008 en 2010 voor 1,7 miljoen euro zijn omgekocht. De voormalige directeur van TCN heeft de beschuldiging van omkoping altijd ontkend.

Volgens Stroink en zijn 51-jarige partner Saskia van Bohemen is er sprake van een opzetje door de Amerikaanse Google-bestuurder met een handlanger. ‘We zijn belazerd. Laat daar geen misverstand over bestaan’, zei Stroink. TCN betaalde een door Tusha voorgestelde tussenpersoon voor de onderhandelingen. Die handlanger sluisde dat geld weer door naar Tusha. De Amerikaan benadeelde dus zowel zijn werkgever als TCN, menen de oud-TCN-directeuren. Overigens zijn de twee datacentra vorige week door de curator van het in 2012 gefailleerde TCN verkocht aan een onbekende partij, aldus de raadsman.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.