nieuws

Rudy Stroink ontkent alles

Geen categorie

Rudy Stroink ontkent dat hij 1,7 miljoen smeergeld heeft betaald aan Google-directeur om de verkoop van een datacenter in Groningen te bespoedigen. Dat melden diverse media.

‘Laat er geen misverstand over bestaan: ik heb geen enkel strafbaar feit gepleegd, en geen initiatief tot omkoping genomen’, waren de enige woorden die Stroink tijdens de regiezitting van zijn corruptieproces in Almelo, schrijft Quote.

Het Openbaar Ministerie vervolgt Rudy Stroink voor omkoping, witwassen, vervalsing en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De verdedigingstactiek van Stroink en zijn raadsman, vastgoedfraude-specialist Willem Koops, werd al vroeg duidelijk: het bewijs is niet sterk. Centraal in het dossier staan verklaringen van Simon Tusha, de toenmalig Google-hoofdonderhandelaar die smeergeld van Stroink aangenomen zou hebben. ‘Hij jokt, zijn straf wordt lager als hij iemand anders de schuld kan geven’, aldus Koops. 

De rechtbank verwacht pas halverwege volgend jaar een tweede regiezitting te houden. Stroink is in ieder geval klaar voor de strijd, zo zegt Koops in een reactie na afloop aan Quote: ‘De zaak is een prachtige illustratie hoe een kroongetuige de wereld op zijn kop kan zetten. Stroink grijpt met beide handen deze kans om de Amerikaanse leugens aan de voet van deze zaak aan de kaak te stellen.’

Reageer op dit artikel