nieuws

Ballast Nedam definitief ‘eigenaar’ van Heitkamp

Financieel

Rönesans Group meldt dat het Duitse bouwbedrijf Heitkamp 100 procent onderdeel is geworden van Ballast Nedam. De overdracht is bedoeld om de kapitaalbuffer van de Nederlandse bouwer te verhogen.

Ballast Nedam definitief ‘eigenaar’ van Heitkamp
hoofdkantoor Ballast Nedam in Nieuwegein

De overdracht van de aandelen die Renaissance Infrastructure hield in Heitkamp aan Ballast Nedam is met ingang van 29 juni 2018 geëffectueerd. Daarmee is. Hiermee is het eigen vermogen en daarmee de solvabiliteit van Ballast Nedam verder toegenomen. Door de overname van Heitkamp zet Ballast Nedam een verdere stap in de door haar gewenste internationalisering van de groep. Door de synergie met Heitkamp verwacht Ballast Nedam een betere toegang te krijgen tot de Duitse markt.

Heitkamp is in 1892 opgericht en is actief in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Finland. Heitkamp heeft kantoren onder anderen in Essen en Berlijn. Het bedrijf richt zich op industrie, woningbouw, parkeergarages, utiliteitsbouw en infrastructuur (inclusief tunnelbouw, zoals de Gotthard Base tunnel). Heitkamp is in 2015 overgenomen door de Rönesans Group en heeft sindsdien een solide groei doorgemaakt.

Recente projecten van Heitkamp zijn: bouw van de grootste en modernste graanmolen van Europa, een exclusief appartementencomplex in het centrum van Wenen en de bouw van een ziekenhuis in Bochum. Ballast Nedam werd begin 2016 overgenomen door Rönesans Group nadat een faillissement dreigde. Dit voorjaar kreeg Ballast Nedam weer een injectie van 45 miljoen nadat het moederbedrijf al 100 miljoen euro in het bouwbedrijf stak.

Reageer op dit artikel