nieuws

Breevast verzet zich tegen veiling Mesdag Delta portefeuille

Financieel

Breevast verzet zich bij de rechter tegen het plan van het Amerikaanse hedge fund Davidson Kempner om de zogenaamde Mesdag Delta vastgoedportefeuille te veilen die eigendom is van verschillende groepsvennootschappen van Breevast.

Dat laat de Amsterdamse vastgoedonderneming weten.  De aan deze portefeuille gekoppelde lening is volgens Breevast op 2 februari 2018  gekocht door Davidson Kempner. Het gaat om een zogenaamde non recourse lening waarvoor Breevast zelf niet garant staat.

Op 5 februari 2018 heeft Davidson Kempner aangekondigd over te gaan tot uitwinning van deze lening door middel van een veiling van het onroerend goed. De vastgoedportefeuille heeft volgens Breevast een overwaarde ten opzichte van de lening. Breevast verzet zich tegen het voornemen van Davidson Kempner om zich de overwaarde toe te eigenen.

Breevast verzet zich tegen de (wijze van) executie. Gisteren diende het door Breevast aangespannen kort geding in deze zaak. De voorzieningenrechter doet op 10 april uitspraak.

Het betreft waarschijnlijk 55 kantoren, winkels en bedrijfspanden met een totale waarde van 540 miljoen euro.

Reageer op dit artikel