Samenwerking Bouwinvest en AH voor duurzame energie

Samenwerking Bouwinvest en AH voor duurzame energie

Het Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn hebben een huurovereenkomst gesloten voor het gebruik van zonnepanelen. Dit is het eerste resultaat uit gesprekken tussen beide partijen, waarin ze nagaan op welke wijze ze elkaar kunnen helpen bij het realiseren van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen.

Zelden worden daken van winkelcentra benut wanneer een huurder en verhuurder moeten samenwerken. Daardoor wordt de potentie voor duurzame energieopwekking op de grote oppervlakten van winkelcentra niet benut. Albert Heijn en Bouwinvest zijn er in geslaagd om voor de vestiging Molenhoek in Rosmalen over de praktische, technische, fiscale en commerciële obstakels heen te stappen. Er ligt nu een overeenkomst die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide partijen. Deze kennis kan worden benut voor cases in andere winkelcentra.

Bouwinvest verhuurt de panelen aan Albert Heijn en ontvangt daarvoor een vaste huurprijs. Als eigenaar is Bouwinvest verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud. De panelen worden rechtstreeks op de elektriciteitsvoorziening van Albert Heijn aangesloten. De zonnepanelen worden begin 2019 geplaatst op de Albert Heijn vestiging in winkelcentrum Molenhoek in Rosmalen.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.