nieuws

Besix en Proximus bouwen samen smart buildings

Data en technologie

Het Belgische bouwbedrijf Besix Group en telecomleverancier Proximus gaan samenwerken om in het bouwen van zogeheten smart building. 

Besix en Proximus bouwen samen smart buildings
Ceo Rick Vandenberghe van Besix en ceo Dominique Leroy van Proximus Groep

Proximus en Besix willen smart building-oplossingen bieden in vier domeinen: hospitality, werkomgeving, efficiëntie van & inzichten in gebouwen en veiligheid & beveiliging.

Proximus heeft ervaring met toepassingen voor Smart Buildings als IoT-oplossingen (Internet of Things) om het comfort van de bewoners te verbeteren, visuele analyses van data en vernieuwende digitale werkplekdiensten. Proximus wil zich positioneren aan het begin van de bouwcyclus en het smart buildings-concept in een zo vroeg mogelijk stadium integreren.

Besix Group en Proximus bundelen hun krachten op twee vlakken: enerzijds zullen teams van beide bedrijven starten met de eigenlijke implementatie van smart building-oplossingen voor gebouwen en infrastructuur via concrete projecten. De eerste Smart-gebouwen uit dit partnerschap worden nog voor de zomer van 2019 verwacht. Anderzijds willen Besix Group en Proximus via gezamenlijke evenementen nieuwe innovatieve oplossingen co-creëren voor de bouwsector.

Reageer op dit artikel