Amsterdam Zuidoost krijgt nieuw datacenter

Amsterdam Zuidoost krijgt nieuw datacenter

Switch Datacenters zal op eigen risico een nieuw datacenter van 1.700 m2 realiseren op het campusterrein van Switch AMS1 in Amsterdam Zuidoost.

Het grote datacenter krijgt een wholesale bestemming, wat betekent dat het zal worden verhuurd aan een enterprise organisatie, een managed colocatie provider of een cloud provider die een eigen datacenter in Amsterdam wil vestigen. Switch Datacenters is een ontwikkelaar en beheerder van build-to-suit corporate datacenters en enterprise-level colocatie faciliteiten.

Het nieuwe datacenter wordt uiterst energie-efficiënt. Het datacenter is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, een gebied met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels. Het nieuwe datacenter bevat ook 800 m2 kantoorruimte. ‘Het nieuw te bouwen datacenter in Amsterdam zal turnkey en klaar voor gebruik worden opgeleverd, waarbij rekening wordt gehouden met de meest veeleisende server vermogensdichtheden’, aldus Gregor Snip, ceo en oprichter van Switch Datacenters.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.