Wat betaalde Syntrus voor winkelcentrum Westerkoog?

Wat betaalde Syntrus voor winkelcentrum Westerkoog?
Winkelcentrum Westerkoog aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan - foto Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft winkelcentrum Westerkoog in Koog aan de Zaan gekocht voor het Achmea Dutch Retail Property Fund.

Westerkoog heeft een oppervlakte van circa 5.000 m2 en is volledig verhuurd. Het winkelcentrum huisvest supermarkten Deen en Dekamarkt en heeft een compleet aanbod voor de bewoners van de wijk Westerkoog en omliggende wijken. De negentien huurders vormen een mix van lokale ondernemers en landelijke ketens zoals Blokker, Kruidvat, Zeeman en New York Pizza.

Syntrus Achmea werd commercieel geadviseerd door Retail Capital, technisch door CVO Group en juridisch door Nauta Dutilh. Namens verkoper Dela Vastgoed traden Colliers International en JLL gezamenlijk op als commercieel adviseur. Houthof heeft Dela Vastgoed juridisch bijgestaan.

De prijs bedroeg 17.580.007 euro, blijkt uit de akte van levering.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.