nieuws

Nuveen Real Estate koopt panden in de Gouden Bocht

Beleggingen

Nuveen Real Estate koopt panden in de Gouden Bocht
Herengracht 483 foto Milan-Hofman

Nuveen Real Estate heeft de Gouden Bocht aangekocht, een hoogwaardig, voornamelijk kantoren complex gelegen  aan de Herengracht in Amsterdam. Het complex bestaande uit 16 gebouwen aangekocht namens Nuveen’s Cityhold Office Partnership.

De aankoop is voor een totaal bedrag van ongeveer 126 miljoen euro. De Gouden Bocht wordt gezien als een van de meest iconische complexen aan de grachten van Amsterdam, gelegen op de Herengracht. In 2006 bracht Herengracht 448-458 in de Gouden Bocht nog 29 miljoen op.

Het complex, met vele oorspronkelijke kenmerken, is voornamelijk in de 17e eeuw gebouwd en staat geregistreerd als Unesco werelderfgoed. Het complex bestaat uit 16 op eigen grond gelegen gebouwen met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 15.525 m2, met 34 parkeerplekken in de ondergrondse parkeergarage, en geniet inkomen van diverse huurders waaronder Werkspot, Expedia, AKQA, Euroclear en Fabienne Chapot.

Directeur Jasper Gilbey van Nuveen zegt: ‘Deze aankoop reflecteert een unieke kans om een iconisch complex met voornamelijk kantoren in het hart van de Amsterdamse grachten te verwerven, mogelijk de meest aantrekkelijk kantoren sub-markt in Europa. De unieke locatie en het gediversifieerde profiel van de zestien gebouwen bieden kansen om door actief asset management waarde toe te voegen op de lange termijn. De Gouden Bocht is een uitstekende toevoeging die zorgt voor diversificatie in de wijdere Chop portefeuille en geeft ons nog meer zichtbaarheid op de dynamische Amsterdamse markt na de aankoop van Edge Olympic op de Zuid-As vorig jaar. Chop blijft actief in haar zoektocht naar zowel gestabiliseerde als ‘value-add’ kantoorinvesteringen in de kernlocaties van Europa met het doel om selectief te groeien naar vier miljard euro aan gebouwen onder management op de korte termijn’.

Amsterdam is in de investeringsstrategie van Chop een tier 1-stad, gekenmerkt door beperkte dynamiek in het aanbod en aantrekkelijke kwalitatief sterke vraag van gebruikers, met huurgroei verwachtingen als gevolg. Chop blijft actief in het aankopen van ‘best-in-class’ kantoor investeringen in tier 1-steden in Europa – zoals Parijs, Berlijn, Madrid en Amsterdam – zoals de recente aankoop van Edge Olympic in Amsterdam, Morland in Parijs en Edge Grand Central in Berlijn.

Chop werd geadviseerd door CMS (juridisch), E&Y (financieel), Arcadis (technisch) en NL Real Estate – Knight Frank (commercieel). NL asset management is aangesteld als lokale asset manager voor het Gouden Bocht complex. Verkoper werd geadviseerd door Global Equity Management (commercieel), PYGG (juridisch), VAD (juridisch) en IMV (commercieel).

Reageer op dit artikel