nieuws

DHG verkoopt logistieke portefeuille

Beleggingen

DHG verkoopt logistieke portefeuille

DHG heeft Logchain One, het eerste deel van haar Logchain ontwikkelportefeuille van Smartlog distributiecentra, voor 130,8 miljoen euro verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan vastgoedvermogensbeheerder Patrizia Immobilien.

Logchain One bevat 131.000 m2 hoogwaardige distributiecentra, te weten Smartlog Bergen op Zoom (48.000 m2, Smartlog Rotterdam 1 (29.000 m2) en Smartlog Moerdijk (54.000 m2). Van Smartlog Moerdijk is 30.000 m2 specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen (ADR). De distributiecentra in Bergen op Zoom zijn gebouwd op eigen grond, de distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk op erfpacht gronden. Alle panden zijn in 2018 en 2019 opgeleverd en zijn voorzien van zonnepanelen op de daken. De Walt van Logchain One is 6,8 jaar.

Logchain One is het eerste deel van de Logchain ontwikkelportefeuille, die DHG op risico ontwikkelt. In totaal bestaat Logchain op dit moment uit ruim 750.000 m2 Smartlog distributiecentra. Na de verkoop van Logchain One heeft DHG nog circa 620.000 m2 aan Smartlog distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast vijf locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en Venray. Deze Smartlog distributiecentra worden allen in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim 33 procent  ervan is reeds een huurcontract afgesloten.

DHG is momenteel in de afrondende fase voor het toevoegen van nog eens 200.000 m2 Smartlog distributiecentra in Nederland aan haar Logchain ontwikkelportefeuille.

Smartlog distributiecentra

Smartlog staat voor smart en logistics en is het snelst groeiende warehouseconcept van Nederland. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.

Patrizia werd bij deze transactie geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs (commercieel), CBRE (technisch) en Loyens & Loeff (juridisch). DHG werd geadviseerd door TLF real estate (commercieel) en Loyens & Loeff (juridisch).

Reageer op dit artikel