nieuws

Amsterdam wil verhuurverbod voor beleggers

Beleggingen

De gemeente Amsterdam wil een verhuurverbod instellen voor nieuwe koopwoningen. Eind 2019 moet er een concreet voorstel liggen. 

Amsterdam wil verhuurverbod voor beleggers

Met het plan wil Amsterdam voorkomen dat nieuwe koopwoningen worden opgekocht door beleggers en daarna voor veel geld worden verhuurd. Het verbod moet niet alleen gaan gelden voor de eerste koper, maar ook voor de mensen die het huis daarna overnemen. De gemeente onderzoekt nog wel of er een uitzondering kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld familieleden die een huis voor elkaar kopen.

Wethouder Laurens Ivens (Wonen, SP) zegt dat de gemeente hiermee wil voorkomen dat Amsterdam onbetaalbaar wordt. ‘Het zou nog mooier zijn als we dit verbod ook bij bestaande woningen kunnen invoeren, maar daarvoor lijkt de wet gewijzigd te moeten worden.’

Actieplan ChristenUnie

De gemeente Amsterdam is niet de eerste ‘partij’ die maatregelen propageert om pandjesbazen aan banden te leggen. In de aanloop naar de Statenverkiezingen kwamen de ChristenUnie en GroenLinks ook met voorstellen die particuliere beleggers moeten beteugelen.

Reageer op dit artikel