nieuws

‘Amerikanen azen op huurwoningen 010 en 020’

Beleggingen

De Amerikaanse belegger Blackstone wil volgens het Financieele Dagblad voor zeker 200 miljoen euro huurwoningen kopen in Amsterdam en Rotterdam. 

‘Amerikanen azen op huurwoningen 010 en 020’

De eerste contracten zouden volgens het Financieele Dagblad inmiddels zijn getekend. Lokale handelaren zouden de afgelopen maanden panden hebben verzameld in de hoofdstad en de havenstad.

Zelf bijeen sprokkelen

Dat internationale beleggers huurwoningen in Nederland kopen is geen unicum. Recent deed de Britse belegger Round Hill nog een grote transactie in Amsterdam. Wel stellen deskundigen dat het bijzonder is Blackstone zelf  woningen bij elkaar sprokkelt in de twee grootste steden van ons land. Meestal beleggen buitenlandse partijen via institutionele beleggers of corporaties in Nederlandse woningen.

Opvallende timing

Het FD noemt de timing ook opvallend. ‘De afgelopen tijd verkochten durfinvesteerders juist hun huurwoningen in Nederland. Door de snelle stijging van de huizenprijzen en woninghuren hadden ze hun beoogde rendementen (meer dan tien procent) gehaald en vertrokken ze weer.’ Portefeuilles belanden in dat geval veelal bij institutionele beleggers die op zoek zijn naar een stabiel langetermijnrendement.

Reageer op dit artikel