nieuws

Round Hill koopt Amsterdamse panden voor woningbouw

Projectontwikkeling

Round Hill koopt Amsterdamse panden voor woningbouw
Overschiestraat 182 en 188, Amsterdam

Belegger Round Hill Capital en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben twee kantoor- en bedrijfsgebouwen gekocht om te ontwikkelen naar woningen.

De twee gebouwen liggen aan de Overschiestraat 182 en 188 in Amsterdam, vlakbij de ring A10 en metrostation Henk Sneevlietweg. De panden hebben een oppervlak van samen 8.500 m2. Het perceel ligt in het Schinkelkwartier dat wordt getransformeerd naar een gemengd woon-werkgebied. Het gaat om een zogeheten woonversnellingsgebied, dat door de gemeente is aangewezen voor herinrichting om te voorzien in de sterk toenemende vraag naar woningen in Amsterdam. Het perceel heeft een totale oppervlakte van ongeveer 9.000 m2 en biedt daarmee ruimte voor verdichting.

Round Hill-oprichter en -ceo Michael Bickford benadrukt dat zijn onderneming een bewezen staat van dienst van zeventien jaar heeft op het gebied van investeren, ontwikkelen en beheren van vastgoed door heel Europa. ‘De acquisitie van deze objecten zal onze positie op de Nederlandse woningmarkt verder versterken, wat een belangrijke pijler is in onze strategie. De gebouwen en locatie bieden interessante mogelijkheden voor de herontwikkeling naar woningen.’

Directeur Maarten de Gruyter van ontwikkelaar Boelens de Gruyter ziet deze acquisitie als een stap in het voorzien in de sterke vraag naar woonruimte in Amsterdam. ‘Herontwikkeling op deze plek voorziet in een belangrijke behoefte. Bovendien gaat het om een unieke locatie, vlakbij de ring A10. Het centrum ligt op slechts tien minuten fietsen en ook het Vondelpark is niet ver weg.’

Het project is ondergebracht in het vehikel DD Invest 3B, gevestigd in Luxemburg. De ontwikkelpartners betaalden 14,025 miljoen euro (Kadaster). Verkoper is de Amerikaanse Fortress Investment Group. Net als bij de eerdere aankoop in juni 2018 van het iets noordelijker gelegen kantoorpand Ringpark werd de koopsom op verzoek van de verkoper voldaan aan een entiteit op de Kaaiman-eilanden.

Uitbreidingsstrategie

De aankoop is onderdeel van de uitbreidingsstrategie voor ontwikkelactiviteiten van Round Hill in Nederland. Voorafgaand aan Ringpark kocht Round Hill Capital samen met Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed in februari 2018 het Smart Business Park in de Merwede Kanaalzone in Utrecht voor de herontwikkeling naar een nieuwe stadswijk.

In de afgelopen vijf jaar heeft Round Hill in Nederland een investerings- en managementplatform opgezet. Vanwege de sterke focus op residentieel vastgoed heeft het in dezelfde periode een portefeuille opgebouwd van ruim 10.000 woningen, waarvoor sinds september 2018 via zakenbank Kempen & Co een koper wordt gezocht. Die zou volgens bronnen in de vastgoedsector zijn gevonden in het Duitse LEG Immobilien, wat deze belegger echter niet kan bevestigen.

Fortress Investment Group werd begeleid door Cushman & Wakefield. Round Hill en Boelende de Gruyter werden begeleid door Van Dijk en Ten Cate en HMK.

Reageer op dit artikel