nieuws

Inclusief complex voor senioren in Amsterdamse Houthaven

Beleggingen

Onder de naam Life moet in de Houthaven in Amsterdam een woongebouw voor gelijkgestemde Amsterdammers van 60+ verrijzen. Bouwinvest en woningcorporatie Habion realiseren er 131 appartementen, zowel koop als sociale en vrije sector huur.

Inclusief complex voor senioren in Amsterdamse Houthaven
Life Amsterdam

In het ronkende persbericht wordt gesproken van een bijzonder woongebouw met moderne appartementen voor betrokken mensen van 60+ uit Amsterdam. ‘In Life woont u omringd door gelijkgestemde Amsterdammers die naar elkaar omkijken. Met als doel dat mensen door samenredzaamheid, in staat zijn beter en langer zelfstandig te wonen.’

Ongeacht geaardheid

Het moet een plek worden voor gelijkgestemden, zo schrijven de initiatiefnemers.  ‘Voor ouderen is het belangrijk om prettig te wonen op een plek waar ze zich thuis voelen, ongeacht hun geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het in de praktijk niet. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal ouderen zich eenzaam voelt of zich niet geaccepteerd voelt om hun levensstijl. Life wil een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en plezierig en veilig woont, omringd door gelijkgestemden.’

‘Open minded mensen’

In Life komen als het aan de initiatiefnemers ligt straks ‘open minded mensen’ te wonen die zich inzetten voor elkaar en voor hun buurt. Die met plezier middenin het leven staan en die samen met hun buren het leven net een beetje leuker willen maken.

Een buurtkamer

Bouwinvest verhuurt in Life 59 vrije sector appartementen en woningcorporatie Habion verhuurt 39 sociale huurappartementen. In het gebouw komen ook koopwoningen, horeca, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum. De sociale huurappartementen zijn op 22 februari 2019 als eerste in verhuur gegaan. De vrije sector huurwoningen van Bouwinvest volgen in de zomer van 2019. Het gebouw wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel