nieuws

Triodos trekt stekker uit vastgoedfonds

Beleggingen

De aandeelhouders van het Triodos Vastgoedfonds stemmen op 17 december 2018 over het voorstel om de activiteiten van het fonds te beëindigen.

Triodos trekt stekker uit vastgoedfonds
Naritaweg 70 Amsterdam

Dat heeft Triodos Investment Management bekendgemaakt. Reden om te stoppen is de weigering van aandeelhouders op de vergadering van 25 mei 2018 om nieuwe aandelen uit te geven. In 2017 had Triodos Vastgoedfonds al 23 miljoen euro opgehaald met een tussentijdse kapitaalronde. Verdere schaalvergroting was volgens het fondsbestuur nodig voor kostenverlaging en verbetering van de beleggingspropositie.

‘Het bestuur is van mening dat Triodos Vastgoedfonds ofwel moet groeien ofwel moet stoppen. Continueren in de huidige vorm acht het bestuur niet in het belang van de aandeelhouders’, zegt Triodos Investment Management. ‘Beëindiging kan onder meer inhouden het meewerken aan een openbaar bod op de aandelen in het fonds, verkoop van de portefeuille van het fonds en/of ontbinding en vereffening van het fonds.’

In de eerste helft van 2018 gaven de resultaten een gemengd beeld. Het directe resultaat groeide naar 1,5 miljoen euro (was 1,3 miljoen). Maar door de emissie van 2017 daalde het resultaat per aandeel van 0,15 euro naar 0,09 euro. Per 30 juni 2018 vertegenwoordigde de investeringsportefeuille een waarde van 77,1 miljoen euro. Dat was nog exclusief een kantoorpand in Den Haag waarvan de aankoop op 25 mei 2018 bekend werd. In de tweede helft van 2018 kocht het fonds ook kantoren in Eindhoven en Amsterdam. Verder verkocht het fonds een kantoor in Emmeloord.

Het in 2004 opgerichte Triodos Vastgoedfonds is naar eigen zeggen het eerste CO2-neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.

Reageer op dit artikel