nieuws

Triodos Vastgoedfonds verwerft kantoorpand in Amsterdam

Beleggingen

Triodos Vastgoedfonds heeft het 6.800 m2 kantoorpand aan de Naritaweg 70 in Amsterdam, op loopafstand van treinstation Amsterdam Sloterdijk, aangekocht.

Triodos Vastgoedfonds verwerft kantoorpand in Amsterdam
Een van de panden van het Triodos Vastgoedfonds.

De aankoopsom bedraagt 14,8 miljoen euro en het bruto aanvangsrendement  6,5 procent. Verkoper is de ontwikkelcombinatie Stevaco Vastgoed & Minerva Development, geadviseerd door VBC Notarissen Amsterdam.

Het onlangs onder architectuur van het gerenommeerde architectenbureau Dedato gerenoveerde en verduurzaamde pand heeft een energielabel A. Gedurende deze renovatie is onder andere voorzien in een nieuw Atrium, een nieuwe klimaatinstallatie, LED verlichting en laadpalen voor elektrische auto’s. Het multi-tenant pand is verhuurd aan verschillende huurders.

Deze aankoop is volgens de fondsbeheerder een belangrijke stap in de strategie van Triodos Vastgoedfonds om haar
portefeuille uit te breiden in strategisch gelegen stedelijke locaties. Guus Berkhout, fondsmanager van Triodos Vastgoedfonds licht toe:  ‘Met deze acquisitie vergroten we onze positie in Amsterdam, in een groeiend en aantrekkelijk stadsdeel met een uitstekende bereikbaarheid. Deze aankoop is de derde aankoop van Triodos Vastgoedfonds binnen een jaar. Met deze aankopen, en de recente verkoop van een kleiner pand in Emmeloord dat buiten de focus van het fonds viel, geven we invulling aan de strategische doelstelling om de portefeuille te laten groeien en gelijktijdig de kwaliteit te verbeteren.’

Triodos Vastgoed heeft een nieuwe financiering van 56 miljoen euro  aangetrokken voor zowel de financiering van deze aankoop, als voor de herfinanciering van de bestaande portefeuille. De financiering is gearrangeerd door ING Bank, die ook als facility en security agent zal optreden. De financiering heeft een looptijd van 7 jaar. Triodos Bank en Triodos Groenfonds zullen voor in totaal 15 miljoen euro deelnemen in deze faciliteit. De gemiddelde rentevoet daalt na deze transactie van 3,1 procent  naar 2,6 procent.

De schuldgraad zal na de acquisitie en herfinanciering toenemen van 28 procent per 30 juni 2018 naar 46 procent. De overdracht van het pand heeft plaatsgevonden.

Bij de aankoop traden Van Doorne, en Cording Real Estate op als adviseurs voor het Vastgoedfonds. Voor de financiering werd Triodos Vastgoedfonds geadviseerd door Unifore (structurering), en Bond Advocaten (juridisch).

Reageer op dit artikel