Wat betaalde Portico voor Breevast-winkels?

Wat betaalde Portico voor Breevast-winkels?
Winkelcentrum Meerzicht

Highbrook Investors heeft twee winkelobjecten uit de voormalige portefeuille van Breevast verkocht aan Portico Investments.

De aankoop omvat wijkwinkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer en winkelcentrum Keesomstraat in Ede. Meerzicht heeft 34 winkels met een totale oppervlakte van ruim 8.000 m2. Onder de huurders zijn Jumbo, Albert Heijn, Wibra en Kruidvat. Keesomstraat is een supermarktcentrum van 7.000 m2 met Ahold als huurder. Ahold verhuurt onder aan Etos, Gall & Gall, Blokker en Kruidvat.

De koper werd bijgestaan door DRS Makelaars. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Houthoff en commercieel door BNP Paribas Real Estate.

De totale prijs bedroeg 37.874.000 euro, blijkt uit de akte van levering. Winkelcentrum Keesomstraat kostte 16.500.000 euro en wijkwinkelcentrum Meerzicht ging van de hand voor 21.347.000 euro.

De transactie volgt kort op de verkoop door Highbrook Investors van Maxis Muiden, ook uit de voormalige Breevast-portefeuille. Die perifere detailhandelsvestiging langs de A1 bij Amsterdam bracht 62 miljoen euro op.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.