nieuws

Tristan koopt hotels en kantoren Amsterdam

Beleggingen

Tristan Capital Partners heeft twee hotel/kantoorgebouwen in Amsterdam Teleport en Lelylaan gekocht in een off-market-deal. Het vastgoed plaatst Tristan in zijn CCP 5 Long-life core-plus-fonds.

Tristan koopt hotels en kantoren Amsterdam
Orlyplein 1-23 Amsterdam

Dat bericht Tristan op 6 juli in een persbericht op de eigen website. Verkoper van de gebouwen is DW Partners. Financiële details en adressen zijn niet bekendgemaakt. Het gaat vermoedelijk om een aandelentransactie of de akte van levering is nog niet gepasseerd bij de notaris. Whitewood, de asset manager van DW Partners, blijft de gebouwen beheren.

Tristan Capital Partners heeft de objecten gekocht vanwege het tekort aan nieuwe kantoren en hotels in Amsterdam. DW Partners en Whitewood Capital kochten de gebouwen in 2016 van Propertize als onderdeel van een kantoorportefeuilledeal van 174 miljoen euro. Tristan is een Britse vastgoedvermogensbeheerder met een Europese portefeuille van ruim 9 miljard euro.

Het eerste gebouw is het Orlyplein-gebouw in Sloterdijk/Teleport. Het gaat om het gebouw van 15.500 m2 aan Orlyplein 1-23 dat voornamelijk in gebruik is als Meininger Hotel, blijkt uit Vastgoedmarkt-data. Het fonds gaat het complex renoveren naar A-klasse. Het tweede gebouw van 13.800 m2 is een mix van hotel en kantoor nabij station Lelylaan. Het complex zal volgens Tristan profiteren van de geplande vastgoedprojecten in het Koningshof-gebied.

CCP 5 Fund is geadviseerd door Greenberg Traurig, PwC, Stevens van Dijck en Hofstede cs milieuadviseurs. DW Partners is begeleid door AKD en PWC.

Reageer op dit artikel