JLL: kantoorhuren Amsterdam stijgen 15 procent

JLL: kantoorhuren Amsterdam stijgen 15 procent
Oval Tower, De Entree, Amsterdam

Huurprijzen van kantoorruimte in Amsterdam stijgen de komende twee jaar met 15 procent.

Dat voorspelt JLL in zijn rapport European Office Rental Growth Hotspots 2018. Amsterdam is een van de tien markten waar huurprijzen van kantoren de komende twee jaar het sterkst gaan stijgen door het beperkte aanbod.

Zuidoost en Sloterdijk zijn markten om in de gaten te houden nu huurders hun zoekgebieden uitbreiden, denkt de vastgoedadviseur. Vastgoedmarkt signaleerde in oktober 2017 al een toenemende interesse van beleggers voor kantoren in Bijlmer Arena. De Nederlandse hoofdstad is volgens JLL in gezelschap van Stuttgart, Stockholm, München, Praag, Dublin, Edinburgh, Barcelona, Warschau en Utrecht.

JLL baseert zijn verwachting op zijn supply sensitivity index. Daarin houdt de vastgoedadviseur rekening met zeven statistische factoren zoals het toekomstige aanbod en de huurprijsgevoeligheid in 35 Europese steden in een periode van 20 jaar. Ook wordt dieper ingegaan op het verband tussen het aanbod en de stijging van de effectieve netto huurprijs.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.