Syntrus Achmea verwerft 328 woningen Utrecht

Syntrus Achmea verwerft 328 woningen Utrecht
De gemeente Utrecht ziet woningbouw het liefst op inbreidingslocaties als Groot Merwede of hier, in de Cartesiusdriehoek.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt van Keystone Vastgoed 328 nog te realiseren woningen in de Cartesiusdriehoek in Utrecht.

Beide partijen hebben de afspraak op 7 juni bekrachtigd op Provada in Amsterdam. Syntrus Achmea RE&F verwerft de woningen namens een van zijn institutionele opdrachtgevers. Utrecht heeft de driehoek tussen het spoor, het verouderde bedrijventerrein en de Cartesiusweg aangewezen als bouwlocatie voor 2.400 woningen.

De 328 verkochte appartementen worden gebouwd in twee blokken van 248 en 80 woningen. Passend in de ambitie om het bedrijventerrein duurzaam te ontwikkelen, wordt de parkeerruimte voor auto’s beperkt tot 64 plaatsen. Daarnaast zijn voor de bewoners deelauto’s beschikbaar. Ook komen er ruim 1.000 parkeerplekken voor fietsen. De oplevering van de woningen staat gepland in 2021/2022.

De twee blokken krijgen de namen Spoorblok en Solitair. Het ontwerp van het Spoorblok is van OPL Architecten in Utrecht en bestaat uit 7 subblokken, gelegen op de ondergrondse parkeerbak (auto's en fietsen) met daarop een binnentuin. Het ontwerp van Solitair is van het Deense architectenbureau CCO. Het is een speels rond gebouw, met mogelijkheden voor ontmoetingen (tuin en galerijen) in de binnencirkel en aan de buitenzijde balkons met uitzicht op de omgeving.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.