Perial Asset Management koopt Bluewater in Hoofddorp

Perial Asset Management koopt Bluewater in Hoofddorp
Taurusavenue 46, Hoofddorp

De Franse asset manager Perial heeft namens het fonds La Participation Foncière Opportunité (OPF) SCPI het kantoor gekocht aan de Taurusavenue 46 in Hoofddorp.

Het gebouw met een vloeroppervlakte van 8.143 m2 ligt in Beukenhorst-Zuid, vlakbij het station in Hoofddorp en heeft een Breeam Excellent-certificaat. Het gebouw is volledig en langdurig verhuurd aan Bluewater. De koper betaalde 33 miljoen euro (Kadaster). Het pand werd in oktober 2014 gekocht door Standard Life Investments voor een bedrag van 31.832.990,13 miljoen euro (Kadaster) van de ontwikkelaars Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh Groep.

Half juni 2012 maakten de ontwikkelaars bekend het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services te bouwen in Hoofddorp, op basis van een huurcontract met een looptijd van 15 jaar. Met de bouw werd begonnen in april 2013, in november 2013 werd het hoogste punt bereikt.

Verkoper EPGF (Nederland) 3, een fonds van asset manager Aberdeen Standard Investors, werd geadviseerd door DLA Piper en NL Real Estate - Knight Frank. Principal Real Estate Europe (voorheen: Internos Global Investors) en NautaDutilh adviseerden Perial Asset Management.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.