Lidl ontwikkelt retail en woningen Veenendaal

Lidl ontwikkelt retail en woningen Veenendaal
Lidl-deal Veenendaal op Provada

Latei en De Smalle Akker hebben een koopovereenkomst getekend met Lidl Nederland voor grond die is bestemd voor nieuwbouw van wijkwinkelcentrum Veenendaal-Oost.

Lidl ontwikkelt en realiseert hier ruim 5.000 m2 retail in combinatie met 44 appartementen. Op de kop van de Brink in Buurtstede wordt winkelcentrum Veenendaal-Oost gebouwd. Dit centrale wijkdeel omvat twee supermarkten met een aantal kleinere winkels en daarboven 44 appartementen. De bouw van dit project zal deze zomer starten. Lidl Projectontwikkeling heeft de ambitie meer te investeren in supermarkten, woningen en parkeren in en rondom haar winkels.

Met de plannen voor Veenendaal-oost heeft Veenendaal de groei voor de toekomst een plek gegeven. Als eerste is Buurtstede gepland en gebouwd. Deze wijk heeft woningen en de nodige voorzieningen met verschillende deelgebieden, buurten en architectuurstijlen. Deze aankoop in Veenendaal-oost past in de strategie van Lidl die onder andere is gericht op expansie in stedelijke gebieden. Sinds 2014 heeft Lidl een eigen ontwikkeltak.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.