Amvest verwerft 104 woningen in Engelendaal Leiderdorp

Amvest verwerft 104 woningen in Engelendaal Leiderdorp

Amvest, Did Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor een woontoren met 104 vrijesectorhuurwoningen in project Engelendaal in Leiderdorp.

Hiermee is een belangrijke stap gezet in de transformatie van de voormalige schoollocatie van het ROC in Leiderdorp tot een prettige woonomgeving, de wijk Bij de Zijl. Voor de zomer wordt nog de eerste paal geslagen van de 70 meter hoge woontoren. Naar verwachting kunnen in 2020 de eerste bewoners in hun woningen.

Het project is centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk in Leiderdorp. De voormalige schoollocatie wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte en centraal plantsoen. De wijk Bij de Zijl krijgt een mix van huur- en koopwoningen. De 104 vrijesector huurappartementen komen in een  slanke woontoren. Naast de markante toren komen een lager appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen en 42 grondgebonden koopwoningen.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.