nieuws

Immo-Frauen op bezoek aan de ‘Zoitas’

Beleggingen

Een groep van 30 Duitse en 20 Nederlandse vastgoedvrouwen heeft op 12 april 2018 een rondleiding gekregen langs het vastgoed aan de Amsterdamse Zuidas.

Immo-Frauen op bezoek aan de ‘Zoitas’
Leden van de vereniging Frauen in der Immobilienwirtschaft bezoeken de Zuidas

Het gaat om 30 leden van Frauen in der Immobilienwirtschaft, een Duitse vereniging met 900 leden, die tijdens een driedaags bezoek aan Nederland werden ontvangen door vastgoedpartijen in Amsterdam en Rotterdam. Het bezoek was georganiseerd door de Nederlandse zustervereniging Dwire (Dutch Women in Real Estate), die met twintig leden was vertegenwoordigd.

De Duitse vrouwen werden in Amsterdam door advocatenkantoor DLA Piper ontvangen met een presentatie en lunch, werden bijgepraat over markttrends door hoofd Research Sven Bertens van JLL, kregen een presentatie van Martine Gründemann van G&S Vastgoed en werden door de regen in twee groepen rondgeleid over de Zuidas door twee medewerkers van Bureau Zuidas van de gemeente Amsterdam. De avond werd besloten met een borrel en diner bij BNP Paribas Real Estate. Op vrijdag werd het bezoek voortgezet in Rotterdam, met onder meer een rondleiding door de Markthal.

‘Bij het diner werd er druk genetwerkt met de Nederlandse vastgoedvrouwen van Dwire’, vertelt bestuurslid en Zuidas-advocate bij DLA Piper Marieloe van der Stoep. ‘De Duitse vrouwen kwamen met hele concrete vragen. Zo wilde een van hen weten of er nog kantoren beschikbaar zijn tussen 40.000 en 60.000 m2 met een aankoopprijs tussen 20 en 80 miljoen euro.’

Idee ontstond tijdens ontbijt tijdens Expo

Het idee voor de buitenlandse trip ontstond tijdens het traditionele ontbijt van de ‘Immofrauen’ op de laatste dag van de vastgoedbeurs Expo Real in München, waarvoor de Dwire-leden steevast worden uitgenodigd. ‘De Duitse vrouwen wilden graag in Rotterdam komen kijken. Na het ontbijt raakten wij in de Holland Metropole-stand in gesprek met Kenneth Goedhart van de gemeente Amsterdam, die ons overhaalde ook de Zuidas in het programma op te nemen’, vertelt Van der Stoep.

De Duitse vrouwen wilden van Martine Gründemann (Dwire Vastgoedvrouw van 2015) onder andere weten of de Zuidas niet onveilig is. ‘Ik woon hier niet ver vandaan op de Zuidas en heb me nooit onveilig gevoeld. Bij onze bouwprojecten op de Zuidas hebben wij opvallend weinig last gehad van criminaliteit. Echter ook de Zuidas ontwikkelt zich als een echt stuk stad, met alles wat daarbij hoort.’

150 evenementen per jaar, plus een buitenlandreis

De vereniging Frauen in der Immobilienwirtschaft is georganiseerd in regionale afdelingen en zeer actief met zo’n 150 evenementen per jaar. Elk jaar staat een buitenlandreis op het programma. Eerder bezochten de Duitse vrouwen onder andere Spanje, Italië, Zwitserland, Polen, Rusland en de VS.

Reageer op dit artikel