nieuws

Barings koopt Amstelgebouw voor 100 miljoen

Beleggingen

Barings Real Estate heeft voor ruim 100 miljoen euro het Amstelgebouw in Amsterdam Omval gekocht van Cromwell Property Group. Het gaat om een off-market transactie.

Barings koopt Amstelgebouw voor 100 miljoen
Prins Bernhardplein 200 in Amsterdam

Dat schrijft Barings LLC in een persbericht op de eigen website. Het kantoor aan Prins Bernhardplein 200 beschikt over 20.000 m2 kantoorruimte, 1.900 m2 voorzieningen en 382 ondergrondse parkeerplaatsen. Het gebouw tegenover het Amstelstation is volledig verhuurd aan veertien partijen. Het Amstelgebouw komt uit de Zenith-portefeuille van Altera Vastgoed. Begin 2016 verkocht Altera zijn kantorenportefeuille met onder andere dit gebouw aan Goldman Sachs en Valad Europe. Valad werd in 2017 hernoemd tot Cromwell.

Voor de Britse investeerder gaat het om de eerste acquisitie in de Benelux. De aankoop past in de pan-Europese core-investment strategie van Barings. Barings is een Britse financiële instelling met een balans van ruim 305 miljard dollar, waarvan bijna 53 miljard dollar in beheerde alternatieve investeringen zoals commercieel vastgoed.

NL Real Estate/Knight Frank, Malcom Hollis en Houthoff hebben Barings geadviseerd bij deze aankoop. Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff traden op voor Cromwell Property Group, aldus Cromwell in een persbericht.

Reageer op dit artikel