nieuws

Grouwels koopt 55 woningen in Zoetermeer

Beleggingen

Woningcorporatie De Goede Woning heeft drie wooncomplexen in Zoetermeer verkocht 55 woningen en 62 garageboxen. Het betreft een- en meergezinswoningen.

Grouwels koopt 55 woningen in Zoetermeer
Vrijesector woningen aan de Abeelzoom in Zoetermeer

De koper is Beleggingsmaatschappij Grouwels. Senior projectontwikkelaar Arthur Gerritsen bij De Goede Woning stelt dat ook woningcorporaties hun bezit verduurzamen, zodat alle woningen in 2035 energielabel A hebben en voorbereid zijn op aardgasloos. Dit vraagt volgens hem een forse investering. ‘De drie complexen die we verkopen, zijn vrije sector huurwoningen en dus niet bereikbaar voor onze doelgroep. De opbrengt van de verkoop gebruiken we om te investeren in de bouw van extra betaalbare huurwoningen en in het verduurzamen van onze woningen.’

Het gaat om zeventien woningen en garages aan Asselierspad 1-17, negentien appartementen met bergingen en zes scootmobielstallingen aan de Abeelzoom
34-70, negentien appartementen met bergingen aan Acaciazoom 31-67, zeven garageboxen aan Kruiswater 200-206, twintig garageboxen aan Kruiswater 207-226, dertien garageboxen aan Moerwater 85-97, zestien garageboxen aan Moerwater 98-113, vijf garageboxen aan Ferdinand Bolstraat 14-22 en een garagebox aan Tollensstraat 9A.

Grouwels betaalde voor de woningen en garageboxen in Zoetermeer 10 miljoen euro (Kadaster). Capital Value heeft het verkoopproces begeleid.

Reageer op dit artikel