nieuws

Cording koopt kantoorobject aan Keizersgracht

Beleggingen

Cording Real Estate Group heeft een kantoorobject aan Keizersgracht 22 verworven voor haar Benelux Commercial Real Estate Fund (BCREF). De verkoper is een groep van particuliere investeerders.

Cording koopt kantoorobject aan Keizersgracht

Cording, een Europees vastgoedbeleggingsbedrijf dat zich richt op Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux, zal ook verantwoordelijk zijn voor het investment en asset management van het vastgoed.

Het kantoorgebouw ligt aan de Keizersgracht 22 en betreft het hoofdkantoor van het Nederlandse modemerk Scotch & Soda. Het omvat ongeveer 1.650 m2 kantoorruimte welke volledig verhuurd is aan het bedrijf. Het object is gebouwd in 1837 en is tot 1928 in gebruik geweest als kerk. Door het vroegere gebruik als kerk biedt het pand een unieke werkomgeving met grote open kantoorverdiepingen.

Het open speciale AIF Benelux Commercial Real Estate Fund werd in december 2016 opgericht en belegt in kantoren en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen op goede locaties in economisch sterke steden. Het bruto-doelvolume van het fonds is 400 miljoen euro.

René de Heus, Directeur Investeringen Benelux bij Cording:  ‘In een korte periode hebben wij zeven objecten aan weten te kopen. Met de verwerving van dit architectonisch zeer markante kantoorgebouw laat ons lokale acquisitieteam opnieuw zien hoe succesvol het opereert in een zeer competitieve markt. Voor 2018 streven wij opnieuw naar een investeringsvolume van 150 miljoen euro.’

Voor koper trad Stevens van Dijck op als technisch adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur. Als commercieel adviseur ondersteunde P. van den Bosch de koper en Appelhoven Vastgoedadviseurs de verkopers.

Reageer op dit artikel