Woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle opgeleverd aan Altera Vastgoed

Woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle opgeleverd aan Altera Vastgoed

Vastgoedbelegger Altera heeft woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier aan de Burg. Van Sleenstraat in Brielle toegevoegd aan haar vastgoedportefeuille. Het betreft het tweede woon- en zorgcomplex in de beleggingsportefeuille.

Het Prinsenkwartier staat op historische grond binnen de vestingmuren van Brielle. Het complex bestaat uit 44 vrije sector huurwoningen voor de doelgroep gepensioneerden / 55+ers met een (latente of reeds aanwezige) extramurale zorgbehoefte, 28 intramurale zorgeenheden, ontmoetingsruimte van Welzijn Ouderen en werkplekken voor onder andere eerstelijnszorg medewerkers en 41 parkeerplaatsen.

Duurzaam en toekomstbestendig

De appartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte. Het gebouw is zo ontworpen dat onderlinge ontmoeting van de bewoners wordt gestimuleerd om eenzaamheid tegen te gaan. De bewoners kunnen elkaar op een natuurlijke manier treffen, onder meer in een grand café en bij allerlei dagbestedingsprojecten. De 28 intramurale zorgeenheden en het welzijnscentrum zijn langjarig verhuurd aan zorgverlener Catharina, Thuis op Voorne. Het project is ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam.

Het gebouw is met een EPC van 0,0, circa 1.000 zonnepanelen, luchtwarmtepompen, sedum dak en CO2 gestuurde ventilatie units uiterst duurzaam en toekomstbestendig. Deze groene maatregelen dragen verder bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

Behalve project Prinsenkwartier is ook zorgproject Robijnhof in Leiden momenteel in aanbouw en zal samen met onder andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zorgen voor een verdere groei van de portefeuille naar 6.500 woningen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de oplevering van het woon- en zorgcomplex wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar een woningomgeving waar zorg dichtbij is. In samenwerking met Catherina, Thuis op Voorne is het complex ingericht passende bij de woonvraag voor nu en voor de toekomst”.

Hans Biezemans, Bestuurder Catharina, Thuis op Voorne: “Met het Prinsenkwartier vernieuwt Catharina weer een deel van haar huisvesting. In een plezierige samenwerking is er eigentijds vastgoed ontwikkeld, waar in state-of-art wonen, zorg en welzijn voor senioren wordt voorzien. Het zorgdeel maakt middels de toepassing van domotica tevens de nieuwste standaard mogelijk: wonen in vrijheid met dementie”.

Dit artikel is gesponsord door Altera

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Een nieuwe wijk in Nijmegen met circa 500 woningen, gerealiseerd binnen 3 jaar.

In tien weken van niets naar een appartementengebouw

De productiviteit in de bouw moet omhoog om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen in Nederland. VDL De Meeuw stelt, om dat te kunnen realiseren, dat een gebouw beschouwd moet worden als een product en niet als een project. 'In onze nieuw in te richten fabriek in Oirschot kunnen we 500 woningen bouwen. Dat is een start. Opschalen doen we in vergelijkbare batches tot een geplande productie van 2.500 woningen per jaar', vertelt operationeel directeur Bram van Rijt.

Jeroen Blokland

Jeroen Blokland: 'Zet in op schaarse beleggingen bij uitponden'

Gebrekkige beleidsvoering die bovendien tot averechtse effecten leidt: het is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. De 'Wet betaalbare huur' in combinatie met de sterke stijging van de vermogensbelasting op verhuurde huizen is een pijnlijk voorbeeld. Het maakt de (particuliere) huizenbeleggingsmarkt onrendabel, waardoor er vaak weinig anders op zit dan uitponden. 'Toch moeten 'uitponders' niet bij de pakken neerzitten', aldus Jeroen Blokland, oprichter en beheerder van het Blokland Smart Multi-Asset Fund.

Maurits Tofohr van Join Program.

Join Program: duurzame catering die minder plek en personeel vraagt

Catering speelt een steeds grotere rol in het werven en behouden van personeel, maar neemt in gebouwen ook een significant aantal vierkante meters in beslag. Hoe ga je daar als gebouwenbeheerder mee om? 'Veel gebouwengebruikers willen de beschikbare ruimte immers optimaal inzetten voor het creëren van een ontmoetingsplek. Er komen minder werkplekken en er komt meer ruimte voor activiteiten die je samendoet. Dan scheelt het als je voor de keuken minder plek hoeft vrij te houden', zegt Maurits Tofohr oprichter van Join Program.

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Altera is samen met woningtaxateurs een pilot gestart om te onderzoeken hoe ESG-criteria en -prestaties het beste geïntegreerd kunnen worden in taxaties. De vastgoedbelegger is ervan overtuigd dat het belang van ESG voor de marktwaarde - en dus ook taxaties - komende jaren toeneemt. 'De insteek van de pilot is een open dialoog: samen met taxateurs ervaringen en verwachtingen uitwisselen en wederzijds begrip bevorderen', aldus Rogier Diepeveen van Altera.