Capital Value: Huurwoning is nu veilige haven voor belegger

Beleggers zullen blijven investeren in huurwoningen, zo verwacht adviesorganisatie Capital Value. Wel verwacht het bureau vertragingen in de oplevering van nieuwe projecten.
Delen:

De woningbeleggingsmarkt is volgens Capital Value een robuuste markt en biedt beleggers ook in onzekere tijden een behoorlijk stabiele kasstroom. Directeur Marijn Snijders: ‘We verwachten dat beleggers ook in deze onzekere tijd blijven investeren in betaalbare huurwoningen. Met name voor binnen- en buitenlandse pensioenfondsen bieden woningen een stabiele kasstroom. Ook na de kredietcrisis in 2008 bleef het direct rendement stabiel op circa 4 procent.’

Vertraging projecten

Wel verwacht Capital Value dat er in de uitvoering van nieuwe projecten verdere vertragingen zullen ontstaan. ‘Voorkomen moet worden dat processen aan de voorkant stil komen te liggen. We roepen gemeenten op om gezamenlijk met marktpartijen RO-procedures zoveel mogelijk te laten doorlopen en ontwerp- en ontwikkelprocessen via thuiswerken te intensiveren.’ Gisteren deed de Neprom al een soortgelijke oproep namens de aangesloten projectontwikkelaars.

>> Zie ook: Antwoorden op veelgestelde vragen over impact corona op vastgoedsector