Round Hill trekt zich grotendeels terug uit Nederland

Round Hill trekt zich grotendeels terug uit Nederland
ceo-Round-Hill-Capital-Michael-Bickford

Belegger en asset manager Round Hill verkoopt zijn portefeuille Nederlandse woningen. Het gaat om zo'n 10.000 woningen met een huurwaarde van 75 miljoen euro.

Dit bevestigen bronnen aan Vastgoedmarkt. De Nederlandse zakenbank Kempen & Co heeft van Round Hill opdracht gekregen het verkoopproces te begeleiden. De opbrengst wordt geschat op ruim 1,4 miljard euro.

Onlangs kocht Round Hill via zijn vehikel Woonfonds Nederland nog 400 woningen van de Haagse belegger Zeilstra. Deze zouden ook in de verkoop gaan.

Kort daarvoor stapte de belegger in de herontwikkeling van het kantoorgebouw Ringpark tussen A10-West en het Rembrandtpark. In de zomer van 2018 kocht het bedrijf samen met de Amerikaanse private equity-partij KKR een project voor de herontwikkeling van het Oudenrijn-ziekenhuis in Utrecht. In februari 2018 stapt Round Hill in de ontwikkeling van de Merwedekanaal-zone. Hier werkt de belegger - net als bij de herontwikkeling van Ringpark - samen met projectontwikkelaar Boelens de Gruyter. Deze herontwikkelingsprojecten zou Round Hill in portefeuille willen houden.

Het beoogde aantal van 20.000 woningen is dus nooit gehaald”

Round Hill-oprichter Bickford was in 2015 keynote-speaker tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres (video). Hij maakte toen de ambitie bekend in rap tempo 20.000 Nederlandse woningen te willen kopen. Algemeen werd aangenomen dat het bedrijf bij een omvang van de portefeuille vanaf 1 miljard euro een exit zou maken via een beursgang. Het beoogde aantal van 20.000 woningen is dus nooit gehaald.

Round Hill Capital heeft 6,5 miljard dollar aan assets under management. De onderneming heeft 165 medewerkers en dertien kantoren wereldwijd en werd opgericht in 2002. De Europese woningportefeuille omvat ongeveer 100.000 units. Daarnaast speelt Round Hill in Europa een belangrijke rol in het segment studentenhuisvesting.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.