Zeilstra verkoopt grote woningportefeuille aan Woonfonds NL

Zeilstra verkoopt grote woningportefeuille aan Woonfonds NL
Leyweg 458 Den Haag beeld Google-streetview

Zeilstra Vastgoedmanagement heeft voor 71,895 miljoen euro een woningportefeuille verkocht aan Woonfonds Nederland 5A en 5B.

Dat blijkt uit de akte van levering van 2 juli 2018. De portefeuille, Project Zack genaamd, bestaat uit ongeveer 400 woningen en een aantal winkels.  De meeste woningen bevinden zich in Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Nijmegen en Zwolle, blijkens de lijst met woningen in de akte.

Verkopers zijn de drie bv’s Queenstaete II en III en Teadium Vastgoedfonds en Sybren IJtsen Zeilstra en Wineke Florentina Franka Feenstra. Achter de kopende bv’s Woonfonds Nederland gaat de Britse investment manager Round Hill Capital schuil, blijkt uit vestigingsgegevens van Drimble. Round Hill heeft de afgelopen maanden grote investeringen aangekondigd in Utrecht en Amsterdam. Zeilstra Vastgoedmanagement is een Haagse woningbelegger en -beheerder. De verkoper wil de deal bevestigen noch ontkennen.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.