nieuws

Eis 3,5 jaar voor moordopdracht vastgoedman Paes

Vastgoedbeheer

Eis 3,5 jaar voor moordopdracht vastgoedman Paes

Op 14 februari zat de Sittardse vastgoedmiljonair Paes als slachtoffer in de rechtbank in Dordrecht.

Daar hoorde hij hoe justitie 3,5 jaar cel eiste tegen Jan Wubbeling, die het plan zou hebben gehad om Paes uit de weg te laten ruimen. Dat had moeten gebeuren in of bij het kasteel van Paes in Esneux, net onder Luik.

Dat hij al jaren woedend is op Paes (63), bevestigt Wubbeling (67). Maar de moordopdracht is in werkelijkheid een list van een kleine crimineel, die Wubbeling wilde afpersen, zegt zijn advocaat Siemen van der Eijk. Die pleit daarom voor vrijspraak. De ‘moordopdracht’ werd als twee maanden oude compilatie van telefoongesprekken door de zoon van Paes aan de politie gegeven.

Oud-gemeenteraadslid Wubbeling en Paes kennen elkaar uit Ghana, waar Wubbeling met een Ghanese trouwde en een containerbedrijf in de haven opzette. Multimiljonair Paes bezit daar onder meer het African Royal Beach Hotel. Ook is hij een soort koning van het Somey-volk.

Bezit

Hoofdgebouw Staatsmijn Sint Maurits

Hoofdgebouw Staatsmijn Sint Maurits

Weinig Limburgers zo spraakmakend en extravagant als Arthur ‘Ad’ Paes. Hij heeft zich opgewerkt van mijnwerkerszoon tot vastgoedmiljonair. Zo heeft hij onder de naam Top Locations veertien panden in Maastricht en Sittard. Daarbij zit het pand Stokstraat 33 in Maastricht, dat naast de befaamde winkel van Kiki Niesten zit. Daarnaast heeft hij onder eigen naam Paes Vastgoed panden zoals het oude hoofdgebouw van Staatsmijn Sint Maurits in Geleen. Dat is toch mooi als zoon van een oud-mijnwerker. Paes bezit naast allerlei vastgoed ook een kasteel in Esneux.

Mediaman

Paes komt vaak in de media, positief  zoals te zien in dit filmpje met Jort Kelder. Maar ook negatief. In het blad One World werd beschreven hoe Paes de spil was in een kindermisbruikzaak. Hij probeerde destijds de journalist het zwijgen op te leggen, dat lukte niet in Nederland. In Ghana werd hij vrijgesproken.

Hier staat Paes’ Youtube

Reageer op dit artikel