artikel

De Nederlandse markt voor industrieel vastgoed (2018)

Vastgoedbeheer

De markt voor industrieel vastgoed is een veelzijdige markt die zich door de jaren heen zeer stabiel heeft ontwikkeld. Cushman & Wakefield is de eerste en vooralsnog enige adviseur die dit vastgoedsegment kwantitatief en kwalitatief in kaart brengt. In het rapport ‘De Nederlandse markt voor industrieel vastgoed’ schetst het bedrijf de markt voor industrieel vastgoed in cijfers en in trends.

De Nederlandse markt voor industrieel vastgoed (2018)

Maatschappelijke, strategische, technologische, ecologische en macro-economische ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan industrieel vastgoed. Schaarste aan woningen, stijgende grondprijzen en urbanisatie zorgen voor een gebrek aan ruimte in veel steden. En daarnaast aan kwalitatief hoogwaardig industrieel vastgoedaanbod in onze steden en stedelijke gebieden. Hierdoor worden industriële locaties in toenemende mate verder buiten de stad gedrukt, terwijl de vraag juist fors stijgt. Immers, voor stadsdistributie zijn logistieke hubs aan de randen van steden nodig.

Knelpunten en oplossingen

Datacenters willen zich huisvesten op de belangrijkste internetknooppunten van Nederland en high tech maakbedrijven willen dicht bij elkaar, dicht bij talent op de arbeidsmarkt en in de buurt van technische onderwijsinstellingen gehuisvest zijn. In dit rapport schetst Cushman & Wakefield de markt voor industrieel vastgoed in cijfers en in trends, inclusief dilemma’s, knelpunten én oplossingen.

Download hier het rapport (pdf): De Nederlandse markt voor industrieel vastgoed (2018)

Wilt u weten wat Cushman & Wakefield voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Jan Verhaegh, Head of Industrial Cushman & Wakefield.

Dit artikel is aangeleverd door Cushman & Wakefield. 

Reageer op dit artikel