nieuws

Verhuur Delftse Poort goed op gang na koerswijziging

Transacties

Verhuur Delftse Poort goed op gang na koerswijziging

Na een koerswijziging heeft CBRE Global Investors de wind in de zeilen met de verhuur van het bijna 66.000 m2 grote kantoorcomplex Delftse Poort in Rotterdam.

Een groot multitenantkantoor klaarmaken voor de toekomst gaat gemakkelijker als je de enige bent met zeggenschap, heeft CBRE Global Investors met Delftse Poort ervaren. De vastgoedvermogensbeheerder moest aan de bak nadat Nationale Nederlanden in 2014 45.000 m2 afstootte in het spiegelglazen complex bij station Rotterdam Centraal. De echte resultaten met opwaardering en verhuur kwamen na het uitkopen van mede-eigenaar Kanam Grundinvest.

Resultaten

‘Join it. Share it. Make it’, is de pay-off bij de herlancering van Delftse Poort. Waarbij ‘Join it’ slaat op de kantoorruimten voor organisaties van elke omvang, ‘Share it’ op de voorzieningen van een gym tot oppikpunt voor pakketjes en ‘Make it’ op de combinatie van zakelijk succes met gezond en geïnspireerd leven.

De resultaten van de laatste jaren liegen er niet om. In 2018 verhuurde CBRE Global Investors in Delftse Poort bijna 8.000 m2 aan partijen als The Office Operators, Cofco, Webhelp, Oppo Mobile, Railcube en Infor. In 2019 ging de voet nog wat verder op het gaspedaal. Halverwege het jaar stond de teller al hoger dan 7.000 m2 met huurders als Petrobras, Arcadis en Xsarus. Begin juli kwam daar de verhuur bij van 1.750 m2 aan Proctor & Gamble.

Zie ook het artikel over de herlancering van Delftse Poort door CBRE Global Investors in de septembereditie van Vastgoedmarkt, die 20 september 2019 verschijnt.

Reageer op dit artikel