nieuws

Delftse Poort: spiegelglas buiten, rauw van binnen

Beleggingen

Delftse Poort: spiegelglas buiten, rauw van binnen

Glanzend van buiten, maar rauw en speels van binnen.

Dat is na een tweede verbouwing in vier jaar tijd het beeld van het 66.000 m2 grote kantorencomplex Delftse Poort bij station Rotterdam Centraal.

Verwijzingen naar Rotterdam bepalen mede het beeld van de onderste etages. De dames van de door The Office Operators beheerde receptie heten bezoekers welkom van achter een balie van containermaterialen. Vergaderzalen hebben namen van Rotterdamse wijken waarvan sommige – zoals Spangen en Delfshaven – niet als de meest aaibare gelden.

Ideeën over ontspanning en creativiteit in een kantooromgeving zijn zichtbaar geëvolueerd. Als klassieker ontbreekt het tafelvoetbalspel niet. Wie meer fysieke uitdaging zoekt, kan hangend in een van de klimtouwen met collega’s sparren. Onderuit hangen kan ook, in een van de leren banken.

Oppikpunt

Het kantoordeel is up-to-date. Terwijl de verslaggever een vloer van 773 m2 oversteekt, springt lamp na lamp vanzelf aan. Iedere kantoorruimte wordt continu gemonitord op energieverbruik en luchtkwaliteit. Waar nodig wordt schone gefilterde lucht naar binnen gebracht.

‘Join it. Share it. Make it’, is de pay-off bij de herlancering van Delftse Poort. Waarbij ‘Join it’ slaat op de kantoorruimten voor organisaties van elke omvang, ‘Share it’ op de voorzieningen van een gym tot oppikpunt voor pakketjes en ‘Make it’ op de combinatie van zakelijk succes met gezond en geïnspireerd leven.

Zie ook het artikel over de herlancering van Delftse Poort door CBRE Global Investors in de septembereditie van Vastgoedmarkt, die 20 september verschijnt.

Reageer op dit artikel