nieuws

Levi’s naar de Negen Straatjes

Transacties

De negen straatjes die bekend staan om hun artistieke, kleine winkels krijgen nu ook een shop van een oud wereldmerk.

Levi’s naar de Negen Straatjes
de negen straatjes route

Levi Strauss & Co, beter bekend als Levi’s, heeft een winkel geopend in De 9 Straatjes in Amsterdam. De winkel van het Amerikaanse merk is gevestigd aan de Hartenstraat 9 en heeft een oppervlakte van 84 m2 kelder en 150 m2 begane grond. Levi’s is een Amerikaans kledingbedrijf dat het meest bekend is als de producent van het Levi’s-merk van jeansbroeken.

De 9 Straatjes is de verzamelnaam voor de negen schilderachtige winkelstraatjes op een paar minuten afstand van de Dam en de Westertoren. Tussen Singel, Heren-, Keizers- en Prinsengracht vind je niet alleen de mooiste spullen en leukste zaakjes, maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude Amsterdamse grachtengordel. Het ligt tussen Amsterdams Werelderfgoed!

De zes grotere straten van de negen (Ree-, Harten-, Beren-, Wolven-, Run- en Huidenstraat) verwijzen naar de handel in huiden voor de leerindustrie. Ze bieden een volledig overzicht van alle bouwstijlen die het oude centrum van Amsterdam rijk is. De meeste panden dateren dan ook uit de 17e eeuw en zijn kleine, monumentale winkelpandjes. Na 400 jaar bruist het er nog altijd van ambachtelijke bedrijven, bijzondere horeca, galeries en een uniek aanbod van gespecialiseerde en veelal authentieke winkels. Van ongeregeld tot chic, van etnisch tot design. En van oud tot nieuw, oftewel van antiek en vintage tot hypermodern en eigentijds.

En daar zit Levi’s nu tussenin. De belangen van Levi’s werd vertegenwoordigd door KroesePaternotte. Jacobs van der Meij trad in deze op namens de verhuurder, een particuliere belegger.

Reageer op dit artikel