nieuws

Zuidas loopt te hoop tegen verhoging parkeertarieven

Transacties

Zuidas loopt te hoop tegen verhoging parkeertarieven
Q-Park

Tariefsverhogingen voor parkeren op de Zuidas hebben tot beroering geleid op de Zuidas.

Parkeergarage-exploitant Q-Park verhoogt de tarieven fors, blijkt uit brieven die De Telegraaf heeft ingezien. In één geval bedraagt de verhoging zelfs meer dan 100 procent. De duurste plekken, waar klanten hun auto zeven dagen in de week 24 uur per dag mogen parkeren, gaan 11.400 euro per jaar kosten. Een bedrijf gaat van ruim 3.500 euro naar bijna 8.000 euro per jaar.

Bij een huurdersoverleg van parkeergarage Mahler-West liepen de gemoederen hoog op, bericht de krant op gezag van klanten die er aanwezig waren.

Zeeuws Meisje

Q-Park werd in 2017 voor drie miljard euro gekocht door KKR. De Amerikaanse private equity-investeerder verhoogde al eerder prijzen na overnames. Na de overname van de margarinedivisie van Unilever werden Becel, Croma en Zeeuws Meisje 12 tot 19 procent duurder, herinnert De Telegraaf zich.

De grootste gebruiker van parkeergarage Mahler West is Leaseplan, met 100 van de 1.700 parkeerplaatsen. Leaseplan heeft al protest aangetekend bij Q-Park. Andere gebruikers zijn oliebedrijf Oranje Nassau Energie van Rijkman Groenink en Marcel van Poecke, vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en zakenbank NIBC.

Marktconform

Een woordvoerder van Q-Park zegt: ‘De aangepaste tarieven zijn marktconform. Ook bijvoorbeeld de huren van de kantoren aan de Zuidas zijn gestegen. De verdubbeling geldt voor slechts enkele parkeerplekken. Dat waren uitzonderingen.’

Reageer op dit artikel