nieuws

Heineken naar de Lorentz Leiden

Transacties

Heineken naar de Lorentz Leiden
lorentz-leiden

Het nieuwe commerciële hoofdkantoor van Heineken komt in Leiden in de Lorentz. Groot voordeel van het gebouw volgens Heineken is de nabijheid van openbaar vervoer.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat in Leiden het nieuwe commerciële hoofdkantoor van Heineken Nederland huisvesten. De bierbrouwer betrekt begin volgend jaar 4.000 m2 kantoor en 1.300 m2 retail in het nieuwe mixed use object De Lorentz.

Naast de uitstekende bereikbaarheid – direct naast Leiden CS – is Heineken vooral gevallen voor het duurzame karakter van De Lorentz. Het complex, heeft een Breeam Very Good Label. Heineken Nederland Commercie huurt het hele kantoor voor ongeveer 400 medewerkers. Daarnaast is Heineken van plan om een Brewpub te realiseren, ‘een inspirerende plek voor consumenten waar onder meer innovaties getest kunnen worden’. Waar je een vernieuwend biertje kan drinken dus.

‘De komst van Heineken naar Leiden is een aanwinst voor onze stad’, zegt wethouder Yvonne van Delft. ‘Het commerciële hoofdkantoor komt op een van onze toplocaties: pal naast het station, vlakbij het openbaar vervoer op de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Een prachtige zichtlocatie voor Heineken, die goed past binnen de ontwikkeling van het stationsgebied en die bijdraagt aan de werkgelegenheid in onze regio.’

‘Wij zitten straks in een zeer levendig deel van de stad te midden van onze consumenten en klanten’, zegt algemeen directeur Pascal Gilet van Heineken Nederland Commercie. ‘Daarnaast voldoet het pand dankzij deze locatie direct aan één van onze andere belangrijkste eisen: om goed bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer.’

De Lorentz is een mixed use gebouw van 25.000 m2 en bestaat uit een donkerkleurig sokkel met daar bovenop twee lichtkleurige woontorens van verschillende hoogte. Syntrus Achmea heeft namens het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership (ADVARP) naast het commerciële vastgoed ook 167 appartementen in de vrije sector gekocht. De verhuur van deze woningen begint medio dit jaar. Namens Heineken trad CBRE op in het verhuurproces. Namens Syntrus heeft Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij uit Leiden opgetreden.

Reageer op dit artikel