nieuws

Karl Lagerfeld vestigt hoofdkantoor in grachtenpand

Transacties

Modehuis Karl Lagerfeld verhuist met meer dan 150 medewerkers in de lente van 2019 zijn hoofdkantoor naar een verduurzaamd rijksmonument op de Herengracht 182 in Amsterdam.

Karl Lagerfeld vestigt hoofdkantoor in grachtenpand
Herengracht 182, Amsterdam

Het kantoor ligt nabij het W Hotel, Soho House en de Westerkerk. Het gebouw de ‘Zonnewijser’ is eigendom van de Amsterdamse ontwikkelaar en belegger Millten in partnership met Harvest Vastgoed en werd in 1615 gebouwd als woonhuis met een oppervlakte van 2.300m2. Bij oplevering zal het object volledig zijn afgesloten van gas en voorzien zijn van energielabel A+,  uitzonderlijk voor een grachtenpand.

Verduurzaming binnen de kaders van mogelijkheden vormt een belangrijk aandachtspunt voor alle betrokken partijen. Het rijksmonument ondergaat een transformatie en renovatie.

Eigenaren Lennart Rottier en Foppe Eshuis van Millten zijn trots op de samenwerking met Karl Lagerfeld. ‘In lijn met onze andere projecten zoals het voormalig Prinsengrachtziekenhuis, De Westergasfabriek en het New Werktheater sluit de combinatie van een toonaangevend creatief bedrijf en het eeuwenoude gebouw de Zonnewijser naadloos op elkaar aan’, zegt Eshuis. Rottier prijst adviseur iLinq, die adviseerde rondom de verduurzaming van het pand. ‘Nu het pand volledig van het gas gaat en een energielabel A+ krijgt, dragen we daarmee het culturele erfgoed ver de toekomst in.’

Millten werden geadviseerd door CBRE, Karl Lagerfeld werd in deze transactie bijgestaan door Solved huisvestingsadviseur. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Karl Lagerfeld een kantoor in Parijs.

Foto's

Reageer op dit artikel