Lidl opent deuren in Rotterdams Slaakhuys

Lidl opent deuren in Rotterdams Slaakhuys
Slaak 36, Rotterdam - Foto Diederik van der Laan

De Lidl foodmarkt in het monumentale Slaakhuys aan Slaak 36 in de Rotterdamse wijk Kralingen is geopend.

Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de voormalige dagblad drukkerij.

De Lidl foodmarkt heeft een vloeroppervlakte van 2.265 m2. De supermarkt bevindt zich in de voormalige drukkerij – met zijn kenmerkende gebogen betonnen sheddaken – van het vroegere dagblad Het Vrije Volk.

In de kelder onder de voormalige drukkerij is een parkeergarage gerealiseerd met 36 parkeerplaatsen voor de bezoekers van Lidl. In de oude redactiekantoren van Het Vrije Volk werkt Frame Vastgoed momenteel door aan de realisatie van een boutiquehotel met 74 hotelkamers, een restaurant en bar.

‘De opening van Lidl is de eerste mijlpaal in de herontwikkeling van het Slaakhuys, een project dat wij in samenwerking met BIK Bouw en architect Jeroen Hoorn uitvoeren. We merken dat omwonenden erg enthousiast zijn over de nieuwe winkel, het voegt echt iets toe aan de buurt. Dat geldt des te meer voor het hotel, dat naar verwachting in het najaar van 2018 zal openen’, zegt directeur Ontwikkeling Paul John de Jong van Frame Vastgoed.

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie gericht op de regio Rotterdam. Frame is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam-Noord, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle.

De Mik Bedrijfshuisvesting bracht de transactie met Lidl Nederland namens Frame Vastgoed tot stand.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.