Vastgoedbeurs PROVADA verplaatst naar november vanwege coronavirus

Vastgoedbeurs PROVADA verplaatst naar november vanwege coronavirus
Er komt definitief geen Provada in 2020

Vastgoedbeurs PROVADA wordt verschoven van 16 tot 18 juni naar begin november. De organisatie heeft dit uitzonderlijke besluit genomen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Dat meldt de PROVADA maandag aan Vastgoedmarkt.

Eerder maakte de PROVADA nog bekend dat de beurs gewoon door zal gaan. 'Maar er is de afgelopen week veel gebeurd,' laat de organisatie weten. Daarom is ervoor gekozen de vastgoedbeurs  van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 november te organiseren in de RAI. 'We willen met dit vroege besluit standhouders en bezoekers duidelijkheid en ruimte geven om zich te kunnen richten op hetgeen nodig nu en straks nodig is voor de eigen bedrijfsvoering,' laat de organisatie weten.

Last van de schouders

De organisatie was al enige weken bezig om een puzzel te leggen voor de PROVADA in juni. Officieel kon het nog gewoon doorgaan, maar veel bedrijven zijn op dit moment met andere zaken bezig dan met het voorbereiding op de PROVADA. Daarom probeerde de organisatie een andere datum te krijgen van de RAI. 'Die datum kregen wij afgelopen vrijdag,' laat beursdirecteur Peter Schreuter aan Vastgoedmarkt weten. 'Toen viel er wel even een last van onze schouders.'

Het is de bedoeling dat alle sprekers, bijeenkomsten, activiteiten, registraties en logistieke zaken gewoon meeverhuizen naar de nieuwe datum in november. Ook dat wordt puzzelen, want er worden heel veel evenementen verschoven naar november. Ook Vastgoedmarkts Nationale Vastgoeddiner staat in begin november gepland. Sommige evenementen komen daardoor met elkaar in de knel. PROVADA en NEPROM hebben daarom besloten om de krachten te bundelen door samen de Dag van de Projectontwikkeling op 4 november op de PROVADA te organiseren. 'We moeten in deze tijden solidair en creatief zijn,' aldus Schreuter.

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.